Röviden

MTI
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Család, hit, politika
Szeretem kiteríteni a lapokat az asztalra, és ezt mindenki tudja rólam, aki ismer – vallotta magáról Tarlós István az Itt élned kell címmel tegnap megjelent interjúkötete bemutatóján. A könyvből kiderül, milyen támaszt jelent munkájában a családja. Beszél hitéről, arról, miként nyűgözte le II. János Pál személyisége. (Sz. Zs.)

Kormányfői köszöntő
Levélben köszöntötte a zsidó hitközségek vezetőit a zsidó újév alkalmából Orbán Viktor tegnap. A miniszterelnök hangsúlyozta, kormánya elkötelezett az emberi jogok tiszteletben tartása mellett, és nem fogad el semmilyen faji, világnézeti kirekesztést. Ugyanakkor bízik benne, hogy „együttműködésünk nem korlátozódik a szélsőségességek elleni közös fellépésre, hanem együtt tudjuk tovább építeni, gazdagítani Magyarországot” – fogalmazott. (MTI)

Távozott a főszerkesztő
Lemondott a Nagyítás főszerkesztői és a hetilapot kiadó kft. ügyvezetői posztjáról Csontos János. Csoóri Sándor író, a lapot fenntartó Közép-európai Kultúráért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy Csontos hétfőn nyújtotta be a lemondását. Az új főszerkesztő személyéről még nem döntött a kuratórium, és várhatóan két-három hónapig szünetelni fog a megjelenés – így Csoóri. A távirati iroda úgy tudja, hogy az irodalmi hetilap az elmúlt időben komoly pénzügyi gondokkal küzdött, eladott példányszáma alacsony volt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.