Röviden

MTI
2010. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drágul a benzin
Négy forinttal nő a benzin, hárommal pedig a gázolaj ára a hazai töltőállomásokon szerdától – értesült piaci forrásokból a Holtankoljak.hu. Eszerint a benzin átlagos ára 337 forint lesz, míg a gázolajé 323. A Mol egy hete ugyanennyivel csökkentette a benzin és a gázolaj árát. (D. Z.)

Bírságolt a felügyelet
Az Aegon, a Groupama-Garancia, a Generali Providencia, valamint az Allianz biztosítókat egyaránt 100-100 ezer forint összegű fogyasztóvédelmi bírsággal sújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), a fogyasztói panaszok nem megfelelő kezelése miatt. A Groupama-Garanciára további 100 ezer forintos bírságot is kiszabott a PSZÁF, mert az ügyfeleket, valamint a felügyeletet is ellentmondásosan tájékoztatta. Téves ügyfél-tájékoztatás miatt a hatóság 100 ezer forintra bírságolta a CIB Credit Zrt.-t is. (MTI)

Váltás az AMC-nél
Simon Péter lett az Agrármarketing Centrum (AMC) igazgatója – közölte tegnap a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztálya. Az AMC korábbi igazgatójának vezetői megbízását július végi hatállyal visszavonta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Simon Péter a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől érkezett az AMC-hez, 2003–2004-ben dolgozott már az agrártárcánál is, a jogi főosztályon. (MTI)

Menesztették a Volán-vezetőt
Szeptember elsejei határidővel felmentették vezérigazgatói beosztásából Sziráki Pált, a Jászkun Volán Közlekedési Zrt. első emberét a személyszállító cég tegnapi rendkívüli közgyűlésén. Utódja a jelenleg termelésszervezési igazgatóként dolgozó Pozsonyi István lett, akit határozatlan időre neveztek ki a Szolnok megyében szolgáltató vállalat élére. A közgyűlés döntése szerint megszűnt a cég igazgatósága is. (MTI)

Körforgás az adóhivatalnál
Vida Ildikó, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke új regionális igazgatókat nevezett ki augusztus végi határidővel. Felmentette elnökhelyettesi posztjából Varga Lászlónét, akit egyúttal kinevezett a hatóság nyugat-dunántúli regionális igazgatóságának és az APEH Központi Hivatal európai és nemzetközi ügyek főosztályának élére. A nyugat-dunántúli igazgatóság vezetői székéből eltávolított Ummenhoffer Ferenc pedig Bocskay Vince igazgatói helyét veszi át a közép-dunántúli regionális igazgatóságban. Utóbbi a szervezet igazgatói tanácsadója lesz. (MTI)

Nem számítanak több álláshelyre
Legalább háromszázalékos éves gazdasági növekedésre (GDP) lenne tartósan szükség a három meghatározó közép-európai gazdaságban – Magyarországon, Lengyelországban és Csehországban – a foglalkoztatás emelkedéséhez, ám a közeljövőben ilyen növekedési ütem nem várható – áll a Capital Economics londoni gazdaságelemző központ legutóbbi helyzetértékelésében. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.