Röviden

MN
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kitiltották a Hír TV riporterét
Nem tűrték meg a Hír TV logóját a Budai Liberális Klubban, ahol Oszkó Péter volt pénzügyminiszter és Hankó Faragó Miklós egykori SZDSZ-es képviselő értékelte a kormány első száz napját. A beszélgetés kezdete előtt a csatorna operatőrével közölték, csak akkor teheti ki a vendégek elé a mikrofont, ha arról eltávolítja a Hír TV-feliratot. Miután a televízió munkatársa elmondta, hogy ezt nem teheti, a fiatalember leszerelte a mikrofont, és magával vitte. A stáb akkor kapta vissza a szerkezetet, miután közölte a szervezőkkel: rendőrt hív és feljelentést tesz. (MN)

Elítélik a csíkszeredai rendezvényt
Román és magyar politikusok is elítélik a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom csíkszeredai rendezvényét, amelyen a II. bécsi döntésre és Észak-Erdély Magyarországhoz való „visszatérésére” emlékeztek – írta a Krónika. Ráduly Róbert, a település vezetője közölte, egy rendezvényt sem utasíthat vissza, mert „a szólásszabadságnak nemcsak az alkotmányban, a valóságban
is léteznie kell”. (MN)

Tüntetés Budaházyért
Budaházy György szabadon bocsátásáért, a „politikai foglyokért” tartottak demonstrációt a Kossuth téren, ahol felszólalt Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője, Gaudi-Nagy Tamás, Szilágyi György (Jobbik) és ifj. Hegedűs Loránt református lelkész. A tüntetésen mintegy százötvenen voltak. (V. A.)

Nyomozás indult
Nyomozás indult ismeretlen tettes ellen a XVI. kerületben, miután Kovács Péter fideszes polgármester feljelentette Veress Györgyi (MSZP) önkormányzati képviselőt. A gyanú szerint Veress visszaélt a szociálisan rászorulók személyes adataival. A képviselő közölte, lemond jelöltségéről, ha azzal pártja eredményes szereplését segíti. A fideszesek szerint az MSZP-s alapította pénzügyi tanácsadó cég életbiztosítási ajánlattal kereste meg azokat, akiknek a szociális bizottság múlt heti zárt ülésén alacsony bérleti díjú szociális bérlakást ítélt meg. A cég képviselője a polgármesteri hivatal képviselőjeként mutatkozott be. Veress utóbb arra hivatkozott, így próbált a nehéz sorsú embereknek segíteni. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.