Röviden

MTI
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lengyel bankadó
Lengyelország januárban kívánja bevezetni a bankadót – mondta a pénzügyminiszter. Jacek Rostowski közölte, a szakértők most azon dolgoznak, hogy a pénzügyi szervezetekre kivetendő különadó mindenben megfeleljen az EU előírásainak. A bankadó a mérlegfőösszeg 0,39 százalékát tenné ki. (MTI)

Postanyitás Semjénben
Ismét működik a postahivatal a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Semjénben; a hatszáz lakost számláló bodrogközi településen tegnap nyílt meg újfent a 2003-ban bezárt posta. A Magyar Posta számára nemcsak a szolgáltatás a lényeges, hanem társadalmi igényeket is megpróbál kielégíteni – mondta Schmidt Pál, a társaság vezérigazgatója. (MTI)

Új szakasszal bővül az M3-as
A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tegnap átadta az M3-as autópálya Nyíregyháza és Őr közötti új szakaszának munkaterületét. A 34 kilométer hosszú szakasz munkálatait a Colas Hungária Zrt. vezette C-S-K-K 2009 Projekttársaság nyerte el közbeszerzési eljárásban. A kivitelezési szerződés értéke eléri a 32 milliárd forintot, a beruházás 2011 decemberére készül el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.