Röviden

MN
2010. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szávaynak sikerült
A New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokság 1. fordulójában Arn Gréta 6:0, 7:5-re kikapott a címvédő, második helyen kiemelt belga Kim Clijsterstől. A világranglistán 104. magyar játékos az Arthur Ashe Stadionban az első szettet 18 perc alatt elvesztette, a másodikban azonban 4:0-ra elhúzott, majd 5:3-nál már a játszmáért adogathatott; de ellenfele fordított. Később Szávay Ágnes 6:0, 6:2-re verte a cseh Sandra Zahlavovát, így ő továbbjutott. (MN)

Argentin erősítés
Két argentin labdarúgóval, Iani Martin Veronnal és Hector Gabriel Moralesszel erősödött az FTC kerete; mindketten egy idényre kölcsönbe kerültek a klubhoz. A 24 éves Veron a hetvenszeres válogatott Juan Sebastian Veron öccse, és középpályás, míg a 21 esztendős Morales csatár. (MN)

Torinóból Japánba
Az olasz Alberto Zaccheronit nevezték ki a japán labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányává. A szakember legutóbb a Juventust irányította. (MTI)

Ötödikek lettek
A ritmikus gimnasztikázók pesarói Világkupa-versenyén a Buda Julianna, Hauser Judith, Kohlhoffer Fanni, Topic Dária, Vándor Ágnes és Katona Barbara alkotta együttes kéziszercsapat az 5. helyet szerezte meg a 21 országot felvonultató erős mezőnyben. Egyéniben Vass Dóra 31 ország 79 versenyzője között 18. lett. (MN)

Magasra ugranak
Ma délután Budapest szívében, a Vigadó téren rendezik meg a VI. Hopp-Parádé atlétikai gálát, amelyen rúdugrásban 16.30-tól világklasszisokat láthat a közönség. Az olasz Giuseppe Gibilisco világbajnok és olimpiai bronzérmes, az ukrán Makszim Mazurik az idei Eb második helyezettje, az amerikai Derek Miles pedig a pekingi ötkarikás játékokon negyedikként zárt. Az „Ugord át magad!” verseny keretében az érdeklődők közül bárki kipróbálhatja, képes-e rúddal saját testmagasságát átugrani. A programok déltől 20.30-ig tartanak, s ingyenes egészségügyi méréseket is végeznek a helyszínen megjelenteknél. (MN)

Vissza a keretbe
Két év szünet után ismét meghívót kapott a holland labdarúgó-válogatottba Ruud van Nistelrooy. A Hamburg 34 éves támadója a sérült Robin van Persie-t helyettesítheti a pénteki San Marino, valamint
a négy nappal később sorra kerülő, Finnország elleni Eb-selejtezőkön. (MTI)

Elhunyt Béni István
Külföldi nyaralása alatt közlekedési balesetben életét vesztette Béni István, a Magyar Birkózó-szövetség titkára. A szövetségben 1984 óta dolgozó Béni István 54 évet élt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.