Röviden

MTI
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stagnáló inflációt vár London
Stagnáláshoz közeli magyarországi inflációt várnak a múlt hónapról londoni feltörekvő piaci elemzők. A nyolc nagy londoni befektetési és gazdaságelemző cég – az UBS, a Bank of America-Merrill Lynch, a JP Morgan, a HSBC, a 4cast, a Barclays Capital, a Royal Bank of Scotland, a Capital Economics – szakértői szűk sávban mozgó, 3,9–4,2 százalék közötti prognózisokat adtak a teljes kosárra kiszámolt tizenkét havi augusztusi inflációra. (MTI)

Miniszteri biztos felügyeli a KSZF-et
Miniszteri biztossá nevezte ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter Jánosi Andrea közbeszerzésért felelős helyettes államtitkárt. A két hónapig tartó megbizatás alatt feladata a Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) tervezési, döntés-előkészítési, szervezet-átalakítási és egyeztetési feladatainak irányítása, koordinálása és ellátása lesz. (B. P.)

Pénzintézeteket bírságolt a PSZÁF
Többek között az ügyfelek panaszainak nem megfelelő kezelése miatt bírságolt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A Lombard Lízing Zrt. 1,2 millió forintot, a Lombard Finanszírozási Zrt.-nek és az Erste Banknak egyaránt 200 ezer forintot, míg a CIB Banknak félmillió forintot kell fizetnie. A Lombard Lízing az ügyfelek adatrögzítésében, míg a CIB a tranzakciók bonyolítása terén is törvényt sértett. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.