Röviden

MTI
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Súlyos merénylet Oroszországban
Moszkva. Volga típusú gépjárműbe rejtett pokolgép robbant tegnap az észak-oszétiai Vlagyikavkaz belvárosi piacának bejáratánál. A merényletben tizenhatan – köztük egy másfél éves kisgyerek – meghaltak, 114-en – öt kisgyerek és több kamasz is – megsebesültek. Dmitrij Medvegyev államfő kijelentette: a merénylet szervezőit felelősségre vonják. Vlagyimir Putyin orosz kormányfő a merénylet után arról beszélt, Moszkva számít az oroszországi mozlimok segítségére a terrorizmus elleni harcban. (MTI)

Iraki szökés
Bagdad. Megszökött a bagdadi repülőtér közelében lévő, igen szigorú amerikai őrizet alatti börtönéből szerda este négy iraki fogoly, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat magas rangú vezetői – közölte tegnap az iraki hadsereg parancsnoksága. A négy fogolyra halálbüntetés várt volna. (MTI)

Horvát vádemelés
Zágráb. A korrupció elleni ügyekben illetékes horvát államügyészség tegnap vádat emelt Damir Polancec volt miniszterelnök-helyettes és további hét személy ellen. A gyanú szerint Polancecnek, a volt Sanader-kormány tagjának köze volt a Podravka élelmiszer-ipari vállalatnál tavaly kipattant korrupciós ügyhöz. Az ügyészség bűnszervezet létrehozása, valamint hivatallal, illetve hatalommal való visszaélés címén emelt vádat ellene. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.