Röviden

MTI
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tálib támadás
Kabul. Tálib lázadók megtámadtak tegnap Afganisztán Kunduz tartományában egy rendőrségi ellenőrző pontot, és megöltek kilenc rendőrt.
„A tálibokkal való megbékélés lesz a végső cél Afganisztánban, ha az amerikai és az afgán erők megteremtik a megfelelő körülményeket ehhez” – mondta a Fox News televíziónak David Petraeus tábornok, a közép-ázsiai országban állomásozó nemzetközi erők főparancsnoka. (MTI)

Fertőzött pendrive
Washington. Egy meg nem nevezett külföldi kémügynökségnek két évvel ezelőtt sikerült betörnie az amerikai hadsereg számítógépes rendszerébe egy vírussal fertőzött pendrive segítségével – fedte fel a Foreign Affairs folyóiratban William Lynn amerikai védelmiminiszter-helyettes. Ez volt a legkomolyabb támadás az amerikai katonai számítógépes hálózat ellen. Lynn nem árulta el, mely ország állt a támadás mögött. (MTI)

Pekingi követelés

Peking. A nyolc hongkongi turista halálával végződött hétfői manilai túszdráma teljes körű kivizsgálására szólított fel Peking. Egy elbocsátott rendőr fegyverrel hatalmába kerített egy 21 hongkongi turistát szállító buszt, a túszdráma nyolc ember halálával végződött. Tegnap rendőrségi egyenruhába öltözött fegyveresek megtámadtak egy buszt a Fülöp-szigetek déli részén, agyonlőtték a sofőrt, a kalauzt és két rendőrt. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.