Röviden

MTI
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ifik az államfőnél
Schmitt Pál köztársasági elnök az ifjúsági olimpián érmet szerzett magyar versenyzőket és edzőiket fogadta tegnap a Sándor-palotában. Az államfő az olimpikonok, az edzőik, a családtagjaik, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége előtt úgy fogalmazott: a versenyzők úgy jöttek haza Szingapúrból, hogy boldoggá tettek tizenötmillió magyart. A magyar küldöttség a játékokon hat arany- (plusz a vegyes csapatban szereplő triatlonos Dudás Eszter), négy ezüst- és hat bronzéremmel a 7. helyen zárt az éremtáblázaton. (MTI)

Eb-arany Solingban
Az utolsó futam eredményeitől függetlenül a Wossala György, Vezér Károly, Németh Péter csapat nyerte a franciaországi vitorlázó Soling nyílt Európa-bajnokságot. (MTI)

Talmácsi tizedik
Talmácsi Gábor a tizedik helyen végzett a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i futamának első szabadedzésén. (MTI)

Hazai sikerek
A kézilabda-bajnokságban, férfiak: Tatabánya–Pécs 41-31; nők: FTC–Érd 34-30, DVSC–Veszprém 31-26, Dunaújváros–Siófok 38-22. (MTI)

Nyolc magyar döntős
Nyolc magyar ökölvívó – köztük az idén Európa-bajnok Bacska Balázs – jutott döntőbe tegnap az első alkalommal kiírt Papp László-emlékversenyen. A küzdelmeket megtekintette Erdei Zsolt, a WBO korábbi félnehézsúlyú és a WBC cirkálósúlyú – veretlen – világbajnoka, akinek megjelenését hatalmas ováció kísérte. (MTI)

Kürthy húsz fölött
A súlylökő Kürthy Lajos (20,01 méterrel) és a kalapácsvető Pars Krisztián (76,40) is győzött csütörtök este a ljubljanai nemzetközi atlétikai versenyen. (MTI)

Contador: nem
A háromszoros Tour de France-győztes spanyol Alberto Contador nem vesz részt a szeptember 29-én rajtoló melbourne-i országúti kerékpáros-világbajnokságon, mert a hosszú szezon után inkább pihenne. (MTI)

Petacchi szakasza
Alessandro Petacchi nyerte a 65. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny hetedik szakaszát, összetettben továbbra is a belga Philippe Gilbert vezet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.