Röviden

MN
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marad az eltiltás
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a DVSC két játékosának, Mészáros Norbertnek és Vukasin Polekszicsnek beadványát, így érvényben marad a futballisták eltiltása. Mészárost 2011 végéig, Polekszicset pedig 2012. június 30-ig tiltotta el június 24-én az UEFA fegyelmi bizottsága, miután a testület szerint a Fiorentina elleni 2009. október 20-i, BL-csoportmérkőzés előtt nem tettek eleget a jelentési kötelezettségüknek, amikor megpróbálták őket megvesztegetni. (MTI)

Ma két meccs
A labdarúgó NB I 6. fordulójának mai műsora: Vasas–Kaposvár 17.00, Győri ETO–Debrecen 19.00. Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője 2015-ig meghosszabbította szerződését a klubnál. (MTI)

Sastin peches vb-5.
A moszkvai birkózó vb-n női 63 kg-ban Sastin Marianna három győzelem után az elődöntőben nem bírt a kétszeres olimpiai bajnok japán Kaori Icsóval. A bronzéremért a svéd Hanna Johansson ellen léphetett szőnyegre, s pechesen vesztett, mert a 0-0-s menetek végén a kapaszkodásoknál mindkét esetben az ellenfele lett a kedvezményezett, aki élt is az esélyeivel (0-1, 0-1). Így Sastin ötödik lett. (MN)

Korai búcsúk

A tokiói cselgáncs vb nyitónapján Hadfi Dániel, Farkas Bálint és Joó Abigél is hamar búcsúzott. A férfi 100 kg-ban Hadfi és Farkas már az első mérkőzésén alulmaradt, s a női 78 kg-ban az idei bécsi Eb-n meglepetésre aranyérmes Joó is csak egy meccset nyert, utána kikapott a világranglistán második német Heide Wollerttől. (MN)

Rácz a ring mellett
Az egykori sikerek megismétlése és a hazai profi ökölvívás tetszhalott állapotból való felébresztése a célja a ring mellé négy év szünet után visszatért Rácz Félixnek. Sportmenedzseri irodája ügyfele többek között Dzsudzsák Balázs vagy Babos Tímea, s most a bunyós Szili Istvánnal szerződve lépett a régi útra. A bemutatkozására október elején Szentesen kerül sor, ott, ahol négy éve elköszönt a boksztól. (D. Zs.)

Brit szakasz
A brit Mark Cavendish nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 12. szakaszát, az összetettben továbbra is a spanyol Igor Antón áll az élen. (MTI)

Queirozt kirúgták
Menesztették a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Carlos Queirozt, aki doppingellenőrök inzultálása miatt hat hónapos eltiltását tölti. Büntetése miatt nem ülhetett a kispadon csapata első két Eb-selejtezőjén, amelyeken a gárda mindössze egy pontot szerzett. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.