Röviden

MTI
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zsigmond Vilmosé a Golden Camera-díj
Életműdíjjal ismeri el Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr munkásságát októberben
a Manaki fivérekről elnevezett nemzetközi operatőri filmfesztivál Macedóniában. A Golden Camera 300 elnevezésű életműdíjat Vittorio Storaro, Vagyim Juszov és Raoul Coutard is megkapta. (MTI)

Izraeli Kulturális Intézet nyílik
Izrael sokszínű mozaikkultúrájának minden szegmensét be kívánja mutatni a Paulay Ede utcai Mala Zisser-házban pénteken nyíló, oktatási funkciókat is ellátó budapesti Izraeli Kulturális Intézet – közölte tegnap Balázs Gábor, az intézmény igazgatója. Mint hozzáfűzte, az intézet pénzügyileg is több lábon áll; működését független kuratórium felügyeli, illetve nyílt, befogadó intézményként kíván működni; nem foglal állást politikai kérdésekben. (MTI)

Úszó műtárggyal egészül ki az A38
Ősszel vízibuszkikötővel és multifunkcionális úszó műtárggyal egészül ki az A38 állóhajó: a fővárosi kulturális központ mellé október második felében egy monumentális gyufásdobozhoz hasonlítható építmény kapcsolódik, amelyben ezentúl kiállításokat és vetítéseket tartanak majd. Az úszó mű a nyergesújfalui hajógyárban készült egy európai uniós pályázat segítségével; a 300 millió forintos projekt 85 százaléka vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, ünnepélyes megnyitója november elején lesz. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.