Röviden

MN
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

83 milliárddal volt nagyobb a hiány
A költségvetés kiadása tavaly 107 milliárd forinttal volt nagyobb az előirányzatnál, a hiány csaknem 83 milliárd forinttal lett több – derült ki a kormány által tegnap benyújtott 2009. évi költségvetés végrehajtásáról szóló törvényből. Az eredeti költségvetés mínusz egy százalékos GDP-alakulással számolt, a végleges 2009-es adat mínusz 6,3 százalék. (MTI)

Fellegi tárgyalásai Moszkvában
A magyar–orosz gazdasági együttműködés fejlesztése kiemelt cél – áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiadott közleményben, amelyet Fellegi Tamás tárcavezető tegnapi moszkvai látogatásáról adtak ki. A dokumentum nem tér ki a korábban jelzett tárgyalási témákra: a Szurgutnyeftyegaz által birtokolt Mol-részvények eladására, a Malév tőkehelyzetének rendezésére vagy a Paksi Atomerőmű esetleges új blokkjának építésére. (MTI)

Új elnök mind a hét régióban
Új elnököket választottak a Regionális Fejlesztési Tanácsok élére mind a hét régióban – adta hírül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lapunknak is eljuttatott közleményében. Manninger Jenő Nyugat-Dunántúlon, Cser-Palkovics András Közép-Dunántúlon, Szekó József Dél-Dunántúlon, Szűcs Lajos Közép-Magyarországon, Pajna Zoltán Észak-Alföldön, Font Sándor Dél-Alföldön és Becsó Zsolt Észak-Magyarországon vette át a stafétát. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.