Röviden

MTI
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rend
Havas
Vesztegetés miatt nem jogerősen három év tíz hónap börtönbüntetésre ítélték tegnap Nyíregyházán a dögei polgármestert, aki 2006-ban 20 millió forintot követelt egy építőipari kft. ügyvezetőjétől a kivitelezés elnyeréséért, illetve hogy „rendben menjenek a dolgok”. Úgy néz ki, eddig rendben mennek.

ATM-fosztogatókat ítéltek el Szegeden
Négy pénzintézet bankjegykiadó automatáját próbálta meg ellopni az a három férfi, akiket jogerősen 7 és 8,5 év közötti szabadságvesztéssel sújtott tegnap a Szegedi Ítélőtábla. A vádlottak – akik a bűncselekmények elkövetéséhez három járművet elloptak, s elterelésül egy kocsmát felgyújtottak – csak egy helyen jártak sikerrel, ott körülbelül 31 millió forintot zsákmányoltak. (MTI)

Bírságoltak a pénzügyőrök
Több mint 22 tonna fémet foglaltak le a közép-dunántúli régióban a pénzügyőrök az év második negyedévében. Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megyékben 15 hatósági ellenőrzést végeztek, a jogerősen kiszabott bírság összege 3,5 millió forint. Lepsényben és Csőszön nagy tételben engedély nélküli autóbontásból származó fémeket, a félig elbontott autók és autóalkatrészek mellett számos rendszámtáblát is találtak. (MTI)

Alaszkai rozmárok kényszerültek partra
Elolvadtak a jégtáblák, amelyeken pihenni szoktak, ezért partra kényszerült több tízezer rozmár Alaszkánál. Point Lay közelében egy 1,6 kilométeres partszakaszon zsúfolódtak össze, félő, hogy az állatok agyonnyomják egymást. A vadvédelmi szolgálat menekülési útvonalakat alakít ki az állatoknak. (MTI)

Ismét szabad az elhurcolt olasz
Kiszabadult tegnap az emberrablók fogságából az 54 éves olasz vállalkozó, Antonio Buglione, akit vasárnap este Savianóból hurcoltak el ismeretlenek, és ötmillió euró váltságdíjat kértek érte. A férfi beszámolója igen zavaros. A La Repubblica felvetette: tán kifizették a banditákat, vagy valójában el sem rabolták. (G. J. J.)

George Michael börtönbe vonul
Nyolc hét börtönre ítélte tegnap egy londoni bíróság George Michaelt. A 47 éves énekes világsztár idén nyáron drogos állapotban terepjárójával behajtott egy fotószaküzletbe. George Michael várhatóan négy hetet tölt rács mögött, a büntetés második felére feltételesen szabadlábra helyezik, de akkor is rendőri felügyelet alatt áll majd. (MTI)

Csapás a maffiára
Az olasz hatóságok tegnap bejelentették, hogy 1,9 milliárd értékű vagyontárgyakat koboztak el egy maffiacsoporttól, amely megújuló energiába fektetve mosta tisztára a pénzét. A lefoglalt javak között több mint 40 vállalat, több száz földbirtok, házak, ipartelepek, bankszámlák, részvények, luxusautók és yachtok vannak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.