Röviden

MN
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vérciki
Még hogy én lennék Ő?! Na, ez aztán vérciki! – szellemeskedett Gyurcsány blogger, miután tévedésből az ő nevével feliratozta a svéd televízió az Eb-selejtezőt a helyszínen néző Orbán Viktort. Nem kérdés, hogy a baki kinek kellemetlenebb.

Felülvizsgáltatnák Gamauf János ügyét
Indokolt felülvizsgálni az Országos Rendőr-főkapitányság és Pintér Sándor belügyminiszter döntését, amely szerint az Alsóörsön lelőtt Gamauf János rendőrt „csak” szolgálati halottá nyilvánították hősi halott helyett – ismertette a Független Rendőr Szakszervezet állásfoglalását a Népszava. Ismert, a rendőrt augusztus 4-én lőtte agyon a svájci magyar Sz. Bálint, majd öngyilkos lett. A támadásban meghalt a 21 éves N. Ádám is. Később kiderült, hogy a rendőr és gyilkosa között a korábbi hírekkel ellentétben nem volt homoszexuális kapcsolat, sőt nem is ismerték egymást. (MN)

Népligeti drogfogás
Több tíz dekányi kábítószert foglaltak le a fővárosban – közölte szombaton a rendőrség. A népligeti buszpályaudvaron figyeltek fel a rendőrök a hátizsákos férfira, aki láttukra gyorsan távozni próbált. Igazoltatták, majd átvizsgálták a hátizsákját, amelyben marihuánát és hasisgyantát találtak. A 39 éves gyanúsítottat előállították és büntetőeljárást indítottak ellene. (MTI)

Lopott BMW-ket találtak Újpesten
Nagy értékű, külföldön ellopott kocsikat találtak egy újpesti ház udvarán – közölte szombaton a rendőrség. A nyomozók még szerdán este kutatták át az ingatlant, és az udvarán három rendszám nélküli, lopott BMW-t találtak. Megállapították, hogy az egyik német hatósági jelzésű BMW X6-ost július 21-én Balatonföldváron, egy BMW X6-ost január 15-én Olaszországban, egy BMW 530XD típusú kocsit pedig Ausztriában július 20-án lopták el. Az újpesti ház tulajdonosát őrizetbe vették. (MTI)

Azonosították az állatkínzót
Egy bosnyák fiatal személyében azonosították a szereplőjét annak az internetre felkerült és világszerte felháborodást okozó videofelvételnek, amelyen egy szőke lány egy vödörből hat újszülött kiskutyát hajít bele egyenként egy sebes sodrású folyóba. Állatvédő csoportok jelzései alapján sikerült megtalálni a tettest, akit nagymamája kért meg arra, hogy pusztítsa el a kölyköket. A boszniai hatóságok eljárást indítottak
a lány ellen. (MTI)

Nézők közé zuhant a német kisrepülő
Lezuhant és a nézők közé csapódott tegnap egy repülőgép Nürnberg közelében. A balesetben egy nő életét vesztette, öt súlyos, további húsz bámészkodó pedig könnyebb sérüléseket szenvedett – közölte a Süddeutsche Zeitung (MN)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 15, 37, 46, 55, 59. Joker: 101 432. Hatos lottó: 9, 12, 17, 27, 33, 39. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.