Röviden

MN
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talmácsi hetedik, Soja tragédiája
Talmácsi Gábor hetedik lett tegnap a Moto2 géposztály versenyében a gyorsaságimotoros-világbajnokság San Marinó-i futamán, nyert a pontversenyben éllovas spanyol Toni Elias. A futamot halálos tragédia árnyékolta be: életét vesztette a 19 éves japán Tomizava Soja, aki a 12. körben elcsúszott, majd Alex De Angelis és Scott Redding is áthajtott rajta. A sérültet azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. (MTI)

Gól nélkül
Szombaton egy NB I-es labdarúgó- bajnoki mérkőzést rendeztek: az első fordulóból elhalasztott találkozón a házigazda Szolnok 0-0-s döntetlent játszott a Haladással. (MTI)

Másodvonal
A labdarúgó NB II eredményei, Keleti csoport: Kazincbarcika– Újpest II 1-3, Vác–Mezőkövesd 0-0, Vecsés–Diósgyőr 0-1, Nyíregyháza–Orosháza 5-1, DVSC II–REAC 0-1, Bőcs– Békéscsaba 1-1, MTK II–Hajdúböszörmény 1-1, Makó– Cegléd 0-1. Nyugati csoport: Ajka–Budaörs 1-1, Videoton II–Pécs 2-1, Kozármisleny– Barcs 2-0, Veszprém–Szigetszentmiklós 2-1, Tatabánya– Győr II 3-3, BKV Előre–Baja
1-1, Gyirmót–Kaposvölgye
3-0. (MTI)

Ezüst és bronz
A franciaországi, avoni számszer-íjász vb-n Sidi Péter a match kategóriában 10 méteren szerzett ezüstérme után 30 méteren is második lett. A field kategória szenior osztályában Mátrai István a dobogó harmadik fokára állhatott. (MN)

Délszláv belharc
Szombaton megkezdődtek a nyolcaddöntők a törökországi férfi kosárlabda-világbajnokságon. Eredmények: Szerbia–Horvátország 73-72, Spanyolország– Görögország 80-72, Szlovénia– Ausztrália 87-58, Törökország–Franciaország 95-77.
A mai párosítás: Egyesült Államok–Angola, Oroszország–Új-Zéland. (MTI)

Fél tucat arany
Hat súlycsoportban is magyar győzelem született a hajdúszoboszlói Papp László ökölvívó- emlékversenyen. A júniusi, moszkvai Eb aranyérmese, Bacskai Balázs 69 kilóban egyéves veretlenségét megőrizve legyőzte német riválisát, mellette Ungvári István (49 kg), Nagy Krisztián (56), Nagy Péter (75), Szellő Imre (81) és Bouquet Bence (+91) nyert a hazaiak közül. (MTI)

Böczögő és Hidvégi
Böczögő Dorina és Hidvégi Vid nyerte a tornászok országos bajnokságának egyéni összetett versenyét a budapesti tornacsarnokban. (MTI)

Totóeredmények
A totó helyes tippjei: 1, 2, 1, 2, 2, 2, X, 2, X, 1, 1, X, X, 2. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.