Röviden

MN
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt meccslabdáról
Az ostravai asztalitenisz Európa-bajnokság csapatversenyében női válogatottunk a negyeddöntőben öt meccslabdáról 3-2-re kikapott a tavaly ezüstérmes lengyelektől, így az 5–8. helyért játszhat. A másodosztályban a férfiak 3-1-re legyőzték az olaszokat, majd 3-1-re a belgákat is, és feljutottak az élvonalba. (MN)

Két győzelem
A Barbadoson zajló női ökölvívó-világbajnokságon Nagy Tímea (81 kg) a negyeddöntőbe kerülésért 15-3-ra győzött az amerikai Lord-Wilder Tyler ellen, Mizsei Vivien (51 kg) 15-9-re verte a vietnami Nguyen Thit, ő a legjobb 16 között van. (MTI)

Spanyol szakasz
A spanyol Mikel Nieve sikerével zárult a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny 15. szakasza, de a nap igazi győztese honfitársa, a negyedikként célba érkező Joaquin Rodriguez, aki visszavette az összetettben élen állónak járó piros trikót az olasz Vincenzo Nibalitól. (MTI)

Sidi és Veres
A férfiaknál Sidi Péter, a nőknél pedig Veres Kata nyerte kiváló eredménnyel a kisöbű sportpuskások összetett versenyét
a puskások és pisztolyosok 50 méteres országos bajnokságán. Sidi, a 3x40 lövéses viadal világ- és Európa-bajnoka 1170 körös eredménnyel zárta az alapversenyt, majd a döntőben is remekelt (102,7 kör), így 1272,7 körrel győzött, több mint 23 körrel megelőzve a második helyezett Jákó Csabát. A nőknél a mindössze 19 éves Veres 684 körös új junior országos csúccsal lett aranyérmes. (MTI)

Flynn két mérkőzésre
A következő két Eb-selejtezőn Brian Flynn lesz a walesi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Elődje, John Toschak lemondott posztjáról, mivel csapata Montenegró elleni 1-0-s vereséggel kezdte a kvalifikációs sorozatot. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.