Röviden

MTI
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menzelnek tetszett a Sose halunk meg
Elismerően beszélt Jirí Menzel a Koltai Róbert egykori filmsikeréből készült Sose halunk meg című musicalről. Az Oscar-díjas rendező a szombati bemutató megtekintése után elmondta: sikeres és remek előadásnak tartja a produkciót, és örömmel vinné színre Csehországban. Menzel a jövő hónapban újra Magyarországra érkezik, ő lesz az október 4. és 10. között tartandó II. CinePécs Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke. (MTI)

Márait dicsérte a svájci lap
Méltató recenziót közölt a Neue Zürcher Zeitung a Sirály és a Szabadulás című Márai-regényekről, valamint a Teljes Naplók első két kötetéről. A tekintélyes svájci napilap mesterműként jellemezte a második világháború utolsó éveiben írt négy könyvet, s leginkább a naplók első két kötetének német nyelvű megjelenését üdvözölte. (MTI)

Finnugor etnopark
A Komi Köztársaságban Finnugor etnopark kivitelezésére írnak ki nemzetközi pályázatot, amelyre finn és magyar vállalkozókat is várnak. A létesítmény célja a finnugor kulturális hagyományok ápolása. Az etnoparkot a Komiföld fővárosától 55 kilométernyire, a köztársaság egyik legrégebbi településén, érintetlen természeti környezetben építik fel. A tervekben szerepel kongresszusi központ és szálloda, vadász- és halászfalu megépítése, valamint rénszarvas-tenyésztői tábor és csónakkikötő létrehozása. A közel négyszázmillió rubeles állami beruházásból megvalósuló etnoparkot várhatóan 2011. augusztus 22-én, a komi államiság 90. évfordulóján adják át. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.