Röviden

MTI
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európa éledezik
A korábban vártnál jobban alakul az Európai Unió gazdasági növekedése, és idén átlagosan megközelíti az 1,8 százalékot – jelentette be az Európai Bizottság hétfőn. Az EU végrehajtó testülete ugyanakkor azt is közölte, hogy a súlyos válság után a fellendülés még mindig törékeny, ezért szükség van a konszolidáció és a szerkezeti reformok folytatására. Tavasz végén a bizottság még egy százalék alatti növekedést jósolt ez évre. Az előrejelzése szerint az idén alacsony lesz az infláció; uniós szinten 1,8 százalékos lehet a pénzromlás mértéke. (MTI)

Budapesten fejleszt a Nokia
Orbán Viktor magyar és Mari Johanna Kiviniemi finn miniszterelnök budapesti találkozóján üdvözölte, hogy a Nokia Siemens Networks tegnap bejelentette: hazánkat választotta globális vasúti kommunikációs központjának székhelyéül, így az idén száz mérnökkel bővül a finn vállalat kutatás-fejlesztési központja. Jelenleg nyolcszáz munkatárssal működik a Nokia budapesti központja. A finn óriás ügyfelei közé tartozik az összes jelentős magyarországi vezetékes, mobiltelefon- és internetszolgáltató, valamint kábeltévés társaság. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.