Röviden

MN
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átadták a Szer Üzenetét
Szörényi Levente zeneszerző, előadóművész és Trogmayer Ottó régész, muzeológus, egyetemi tanár kapta a Szer Üzenete-díjat. A vasárnap megrendezett Szobori búcsún adták át közösségteremtő és a magyarság egységét szem előtt tartó munkájukért az elismerést az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A díjat Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök miséje végén vehették át a díjazottak. (K. N.)

Elismerés a Bartók Új sorozatnak
A Kocsis Zoltán művészeti irányításával készült Bartók Új sorozat további két korongja is aranylemez lett, míg a sorozat 2006-ban megjelent legelső lemeze, A fából faragott királyfi és a Kossuth szimfóniai költemény már platinalemezzé vált. Kocsis Zoltán,
a Nemzeti Filharmonikus Zenekar fő-zeneigazgatója, Kelemen Barnabás hegedűművész és Szabó Dénes karnagy szeptember 22-én vehetik át az elismerést. (MN)

Elhunyt Szenes Iván
Életének 87. évében, hétfőn elhunyt Szenes Iván író, dalszövegíró, zeneszerző, érdemes művész. Temetéséről később intézkednek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.