Röviden

MN
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mégsem nevezik ki Harangozó Gyulát
Mégsem Harangozó Gyula balettművész lesz a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosa, hanem Horváth Ádám operaénekes – értesült lapunk. Mint ismert, a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (Nefmi) augusztus utolsó hetében Harangozó Gyulát kérte fel e tisztségre, ám a tárcavezető, Réthelyi Miklós távolléte miatt nem írta alá a kinevezést.Időközben Harangozó jogszerűtlenül menesztette volna Keveházi Gábor balettigazgatót. A Nefmi megerősítette a hírt: Horváth Ádám miniszteri biztosi kinevezését írták alá. (T. G.)

Zeneházavatás Kaposváron
Háromszáz férőhelyes, színházi és mozielőadásokra is alkalmas zeneházat adnak át a hét végén Kaposváron. A 2,4 milliárd forintos belváros-rekonstrukció befejeződését ünneplő kaposváriaknak vendége lesz Halász Judit, Rúzsa Magdi, Tabáni István, Torma Emese és az ExperiDance. A somogyi megyeszékhely belvárosa most újabb, harmincezer négyzetméter, növényszigetekkel és zenélő szökőkutakkal ékesített sétálóutcával bővült. (G. J. A.)

Négy magyar jelölt az EuroMedia díjra

Madarász István Budapest imázsfilmje, Mátyássy Áron Átok című szemledíjas sorozata, az 56-os Intézet fotótára és a Kurt Lewin Alapítvány 1 perspektíva esélyegyenlőségi projektje is versenyez az Erasmus Euro-Media-díjért, amelyet októberben adnak át Bécsben. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.