Röviden

MTI
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh menesztés korrupció miatt
Prága. Felmentette hivatalából Alexandr Vondra cseh védelmi miniszter helyettesét, Jaroslav Koprivát, mert kiderült, hogy egy 120 millió eurós katonai közbeszerzési tárgyalás folyamán csúszópénzt kért a finn Patria vállalattól. (MTI)

Jegyrendszer Venezuelában?
Caracas. Hugo Chávez venezuelai elnök tegnap közölte, bevezeti az úgynevezett jóléti kártyát. Az új rendszer annyiban más, mint a kubai, hogy csak az állami szupermarketekben és más bolthálózatokban lehet használni. Chávez hangsúlyozta, nem a fogyasztást akarja visszafogni, hanem azt szeretné elérni, hogy mindenki csak annyit vásároljon, amennyire éppen szüksége van. (S. T.)

Karabahi tűzharc
Baku. Három örmény és két azerbajdzsáni katona halt meg Karabah közelében egy összecsapásban, amelynek kirobbantásával tegnap Baku Jerevánt vádolta meg. Karabah 1988 óta nem ismeri el az azeri fennhatóságot, sőt örmény bátorításra 1991-ben kikiáltotta függetlenségét (képünkön örmény katonák). (MTI)

Újra nyomoznak Julian Assange ellen
Stockholm. Egy svéd ügyész újraindította tegnap a nyomozást a korábban nemi erőszakkal vádolt WikiLeaks-alapító Julian Assange ügyében. Marianne Ny ügyész azzal indokolta az ügy újranyitását, hogy nemrég újabb információk érkeztek. A WikiLeaks honlap rendszeresen szivárogtat ki bizalmas dokumentumokat, nyáron több tízezer oldal titkos iratot publikált az Egyesült Államok iraki és afgán háborújával kapcsolatban. Assange továbbra is tagadja a vádakat és tudatos lejárató kampányról beszél. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.