Röviden

MN
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törőcsik kórházban
Kórházba szállították Törőcsik Andrást, az Újpest legendás futballistáját. Az első hírek arról szóltak, hogy az 55 éves korábbi kiválóság agyvérzést szenvedett, amit később cáfoltak. Egy hete az otthonában esett el, és beütötte a fejét. Kivizsgálásra vitték be előbb a Nyírő Gyula Kórházba, onnan került át a Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központba. Vérömleny keletkezett az egyik agyi erében, de nincs életveszélyes állapotban. Törőcsik András 1976 és 1984 között összesen 45 alkalommal lépett pályára a válogatottban, 12 gólt lőtt, két világbajnokságon is részt vett. Az Újpestben 236 bajnoki mérkőzésen 69 gólt szerzett, az MTK-ban két élvonalbeli mérkőzésen szerepelt. (MN)

Ma Vasas–Siófok
A Vasas–Siófok mérkőzéssel (17.00) ma megkezdődik a labdarúgó NB I 5. fordulója, melynek rangadóját vasárnap a Debrecen és a Videoton játssza. (MTI)

Balázs kiesett
Balázs Attila a selejtező első fordulójában kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az első számú magyar férfi játékos – aki 192. a világranglistán – 6:3, 6:1-re alulmaradt az olasz Matteo Violával szemben. A nőknél Kapros Anikó (205.) a dél-koreai Kim Szo Dzsung ellen kezdi meg a kvalifikációt. Szávay Ágnes (35.) és Arn Gréta (104.) a főtáblán kezdi meg a küzdelmet. (MTI)

Ukrajna felzárkózik
Michel Platini, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke szerint „rendkívüli módon javul
a helyzet” a két év múlva esedékes kontinensviadal előkészületeit illetően, így egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy – az eredeti elképzelésnek megfelelően – Lengyelország mellett Ukrajnában is négy stadionban lehet majd mérkőzéseket rendezni. (MTI)

Vajda is a hajóban
Az 500 méteres előfutamokkal a szegedi Maty-éren ma megkezdődik a sárkányhajó-világbajnokság, amelyen közel háromezer versenyző teszi majd próbára magát. A magyar egységet több kenus kiválóság, így például az olimpiai bajnok, a múlt heti világbajnokságon ezüstérmes Vajda Attila is erősíti. (MN)

Idén elmarad a Balaton-átúszás
A kedvezőtlen időjárás miatt szombaton sem rendezik meg a 29. Balaton-átúszást, amelyet idén már nem pótolnak. A meteorológiai szakemberek véleménye alapján a hétvége időjárása a Balaton térségében hűvös, csapadékos és erősen szeles lesz. A szervezőbizottság ezért csütörtökön a vízi rendészettel egyetértésben úgy határozott, hogy a versenyt nem tartja meg, amely így 2010-ben elmarad. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.