Röviden

MTI
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tervek
Havas
Eddig nem közölt négy tervét mutatta be a Nosso Caminho című építészeti és kulturális magazin lapjain a 102 éves világhírű brazil építész, Oscar Niemeyer. Irigylem az optimizmusáért.

Rengett a föld Diósdon és Érden
Két kisebb, a Richter skálán mérve 1,8–2,0 körüli földrengés volt szerda hajnalban és reggel Pest megyében Érd és Diósd térségében. A földmozgást többen érezték, károkról nem érkezett bejelentés. (MTI)

Kisbuszra dőlt a fa
Fa dőlt egy kisbuszra a 100-as főút Bicske felé vezető oldalán Budaörsnél, egy erdősáv mellett. A sofőr a járműbe szorult, az érdi tűzoltók motoros fűrésszel és feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül. (MTI)

Gázolt a vonat
A helyszínen meghalt az a 19 éves férfi, akit elütött a vonat a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kazincbarcika és Sajószentpéter között tegnap délután. A fiatalember feltehetőleg öngyilkosságra készült, a sínekre feküdt, és a vonat halálra gázolta. (MTI)

Elsüllyedt egy hajó Constantánál
Oldalára dőlt, majd három órával később elsüllyedt tegnap a Fekete-tengeren a török zászló alatt hajózó Medy teherhajó – közölte a Madiafax. A romániai Constanta kikötőjétől hat mérföldre balesetet szenvedett, vassal megrakott vízi jármű 17 tagú legénységét épségben kimentették. (G. J. J.)

Ausztria korlátozta a szoláriumozást
Ausztriában tegnaptól tilos szoláriumozniuk a 18 év alattiaknak, több mint kétezer euró (530 ezer forint) büntetés vár arra az üzemeltetőre, aki nem tartja be a rendeletet. Az illetékes minisztérium a szoláriumhasználat egészségügyi kockázataira figyelmeztető tanulmányokkal és egy európai uniós szabállyal indokolja a rendelkezést. (MTI)

Vulkánkitörések Kamcsatkán
Egyszerre három tűzhányó lövellt hamut tegnap a Kamcsatka-félszigeten: a Sivelucs, a Kljucsevoj és a Karimszkij tűzhányóból feltörő hamuoszlopok több kilométer magasak. A repülőgépek elkerülik a vidéket, mert a hamurészecskék kárt okozhatnak a hajtóművekben. A helyiek és a turisták nincsenek veszélyben. (MTI)

Házomlást okozott a hibás bontás
A nyolcadik emelettől a földszintig beomlottak egy nyolcszintes épület födémjei tegnap az oroszországi Szentpéterváron. A romok alól a földszinti boltok három eladója mászott elő, egy negyediket a mentők emeltek ki. Az omlást az okozhatta, hogy a főfalakból kellő szakértelem nélkül bontották ki
a belügyi igazgatóság hatalmas páncélszekrényeit, amikor
a hivatal elköltözött. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 9, 13, 18, 21, 24, 30, 33. Második sorsolás: 1, 10, 17, 20, 23, 32, 33. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.