Röviden

MTI
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elhibázott célok Afganisztánban
London. Mélyreható geopolitikai következményei vannak a globális pénzügyi válságnak, amelynek elhatalmasodása óta mindinkább érzékelhetők a nyugati világon kívüli térségek külpolitikai-stratégiai önállósodási törekvései – áll a legnagyobb londoni politikai-stratégiai kutatóműhely tegnap kiadott éves világjelentésében. A Stratégiai Tanulmányok Nemzetközi Intézetének értékelése szerint az afganisztáni háború eredetileg kitűzött célja az al-Kaida fészkének felszámolása volt, ez azonban „léggömbként” duzzadt tovább az ország fejlesztését és modernizálását előirányzó stratégiává. Ez a stratégia túl sok olyan diplomáciai-katonai energiát köt le, amelyre máshol lenne szükség – áll az elemzésben. (MTI)

A jövő stratégiái

Krynica. Ma kezdődik a dél-lengyelországi Krynicán az a négynapos nemzetközi gazdasági fórum, amelyen neves politikusok, üzletemberek, szakértők és újságírók keresik a válaszokat a világot leginkább foglalkoztató kérdésekre. Az immár huszadik alkalommal megrendezett tanácskozás idei mottója: „Európa Lisszabon után – a jövő stratégiái”. (P. I.)

Felgyújtott autó
Marosvásárhely. Ismeretlen tettesek tegnap felgyújtották a Romániai Magyar Demokrata Szövetség tulajdonában lévő egyik kocsit, amelyet Szepessy László, a szövetség elnöki hivatalának igazgatója használt. A rendőrség nyomoz. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.