Röviden

MN
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gelfand jól kezdett
Borisz Gelfand a 86. lépésben megnyerte az első partit Lékó Péterrel szemben a 6. rapidsakk-fesztiválon, Miskolcon. A második meccs a 78. lépésben remivel zárult, így Gelfand 1,5-0,5-re vezet. (MTI)

Bochumi vádemelés

A bochumi ügyészség ma megtette az első vádemeléseket az európai futballt behálózó bundabotrány kapcsán, egy előzetes letartóztatásban lévő 35 és egy 55 éves férfit vádolt meg bűnszervezetben elkövetett 16, illetve 22 rendbeli csalással. A vizsgálati anyagok között 14 magyarországi találkozó szerepel. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) júliusban közölte, hogy hazánkban több csapat és személy neve merült fel, a hírek szerint októberben kezdődhetnek a kihallgatások. (MN)

Romániai győzelem

Jakabfi Zsanett mesterhármasával 3-2-re verte Romániát a magyar női labdarúgó-válogatott utolsó vb-selejtezőmérkőzésén Bukarestben, és csoportja 3. helyén végzett. (MTI)

Kupasorsolás

Tegnap elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójának párosítását, ahol nem szerepel a nemzetközi kupában érintett DVSC, Győr, Videoton és ZTE. Az NB I-es érintettségű párok: Győr II–Pápa, Győrszemere– Haladás, Bonyhád–Siófok, Szekszárd–Kaposvár, Balatonlelle– Paks, Budaörs–Honvéd, Újbuda–FTC, Videoton II– MTK, Tököl–Vasas, Békéscsaba–Kecskemét, Tisza Volán– Szolnok, Újpest – erőnyerő.

Selejtezős zárás
A magyar kosárlabda-válogatottak ma zárják az Eb-selejtezőket. A jelenleg csoport-3. férfiak 19 órától Szombathelyen fogadják a sereghajtó Ukrajnát, a csoport-4. nők pedig 17 órától Miskolcon a 2. helyezett Törökországot. (MN)

Ocskay-akadémia
Tegnap átadták az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia új kollégiumi szárnyát a székesfehérvári Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban. A márciusban indított akadémia komoly felújításokat végzett az épületen, amely így 24 fiatal kiváló körülmények közötti elszállásolására alkalmas. (MTI)

Világkupa Vecsésen
Mától rendezik Vecsésen, a Dobrovitz lovasfarmon az I. junior fogathajtó Világkupát. A 7–21 éves korosztályban 11 nemzet több mint száz fogattal nevezet. A magyar „A” csapat: Érsek Anett, Dobrovitz András, Hölle Martin, Genzwein Marina, Lehöcz Dávid, Palkovics Dávid, ifj. Simon József, Timár Lili, Osztertág Kristóf, Dobrovitz József, Mórocz Tamás, Kovács Zsófi. Ma és holnap 8 órától a díjhajtás, szombaton 9-től a maratonhajtás, vasárnap az akadályhajtás versenyei zajlanak majd. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.