Röviden

MTI
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lesz bankadó Németországban is
Elfogadta a bankadóról szóló jogszabály tervezetét a német kormány. A berlini vezetés a pénzügyi szektor stabilitását kívánja javítani a bankadóval. Az adót a németországi székhelyű bankoknak és hitelezéssel foglalkozó vállalatoknak kellene megfizetniük. Az adóból származó bevétellel egy biztonsági alapot töltenének fel, s a szorult helyzetbe került hitelintézetek ebből juthatnának támogatáshoz. (MTI)

Orbán Rómában
Orbán Viktor miniszterelnök Rómába utazott, ahol részt vesz a keresztény törvényhozók nemzetközi hálózatának alakuló tanácskozásán – tudatta a miniszterelnök szóvivője. A nemzetközi szervezet célja, hogy évente fórumot biztosítson a gyakorló hívő törvényhozóknak és egyházi személyeknek annak érdekében, hogy konzultálhassanak a korunk kihívásaival kapcsolatos erkölcsi értékekről, és képzéseket is szervezzen számukra. (MTI)

Jemenbe készül a CIA

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) pilóta nélküli repülőgépekkel akar csapásokat mérni az al-Kaida terrorszervezet jemeni szárnyára, mert az ma már nagyobb veszélyt jelent az Egyesült Államokra nézve, mint annak pakisztáni székhelyű, Oszama bin Laden vezette anyaszervezete, írták amerikai lapok. Egy magas rangú jemeni kormányhivatalnok szerint Szaana nem lesz hajlandó Predatorok befogadására. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.