Röviden

MN
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Törőcsik műtéte
Törőcsik Andrást, az Újpest legendás futballistáját tegnap megműtötték a Honvédkórház – Állami Egészségügyi Központban. A kórház közleménye szerint az 55 éves klasszis csütörtökön került az intézménybe „fejsérülés következtében kialakult koponyaűri vérzés kezelése (…) céljából.” A kontrollvizsgálatok után a műtét mellett döntöttek az orvosok. „A koponyaűri traumás eredetű vérzést eltávolítottuk. A beteg a műtétet jól tűrte, stabil, megnyugtató általános állapotban kórházunk intenzív terápiás osztályán ébred” – olvasható dr. Bazsó Péter orvos igazgató közleményében. (MTI)

Megint sima siker
A magyar női kézilabda-válogatott 33-19-re verte Macedóniát a Telenor-kupa 2. fordulójában, Fehérgyarmaton. A másik mérkőzésen: Horvátország– Törökország 37-24. (MTI)

Mascherano: Barca

A spanyol bajnok Barcelona labdarúgócsapatában folytatja pályafutását Javier Mascherano. Az argentin válogatott kapitánya Liverpoolból érkezett 22 millió euróért. (MTI)

Diego Wolfsburgban
A német élvonalban szereplő VfL Wolfsburgnál folytatja pályafutását Diego, a brazil válogatott labdarúgója. A 2009-es német bajnok 15,5 millió euróért szerezte meg a Juventusnál csak egyetlen idényt töltő játékmestert, aki 2014-ig szóló szerződést írt alá. (MTI)

Gay 1., Semenya 3.
Az amerikai Tyson Gay nyerte a férfi 100 méteres síkfutást tegnap az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat idei utolsó viadalán; Brüsszelben 9.79 mp-es idővel, a két jamaicai sztár, Usain Bolt és Asafa Powell nem versenyzett. Női 800 méteren a nemiségi vizsgálata miatt 11 hónapos kényszerszünetre kárhoztatott, s a közelmúltban visszatért világbajnok dél-afrikai Caster Semenya idei legjobbjával, 1:59.65 perces eredménynyel harmadik lett. (MTI)

Vb két esélyessel
Miközben még nem ért véget az Eb-selejtezősorozat (a magyar férfi kosárlabda-válogatott
83-75-re verte Ukrajnát, így 3 győzelemmel és 5 vereséggel zárt), ma kezdődik a törökországi vb. Erről hiányoznak az NBA olyan sztárjai, mint a spanyol Gasol, a német Nowitzki, a francia Parker, az argentin Manu Ginobili s tucatnyi amerikai sztár. Ennek ellenére a Team USA és a címvédő Spanyolország a fő esélyes. (MN)

Emléktorna

A nemrég egy menekülő bűnöző által elütött és elhunyt rendőr, Radovic Dusán emlékére ma reggel fél kilenctől tizenöt csapatos kispályás labdarúgó-tornát rendeznek a BVSC zuglói sporttelepén. A résztvevők nevezési díját az egyedül maradt családnak adják át. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.