Röviden

MTI
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élelmiszerválság fenyeget?
Moszkva. Miután Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy – a természeti csapások miatt – 12 hónappal meghosszabbítják a gabona exporttilalmát, az Élelmezésügyi Világszervezet (FAO) szerint félő, hogy élelmiszerhiánnyal, áremelkedéssel lehet számolni, amelyet tetézhetnek a fejlődő országban kitörő éhséglázadások. Mozambikban, ahol harminc százalékkal emelték a kenyér árát, egy tüntetésen heten meghaltak, 280-an megsérültek. A FAO rendkívüli tanácskozást hívott össze az ügyben. (Z. G.)

Újabb gyakorlat a Koreai-félszigeten

Szöul. Újabb tengeri hadgyakorlatot kezd a Sárga-tengeren vasárnap az Egyesült Államok és Dél-Korea, ami ismételt figyelmeztetés lehet Észak-Koreának, hogy tartózkodjon a provokációktól. A gyakorlatot – amelyen elsősorban a tengeralattjárók elleni harcot gyakorolják – egy dél-koreai hadihajó március végi elsüllyesztése miatt kezdeményezték. (MTI)

Medvegyev Azerbajdzsánban
Baku. A hegyi-karabahi kérdés rendezését célzó találkozók intenzitásának fenntartását kérte Azerbajdzsántól és Örményországtól Dmitrij Medvegyev orosz elnök tegnapi bakui tárgyalásain. Ilham Aliyev azeri elnökkel megállapodást írtak alá az orosz–azeri határ kijelöléséről, és szerződést kötöttek Oroszország gázvásárlásainak megduplázásáról. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.