Röviden

MN
2010. 09. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtévesztő Vodafone
Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, ezért a Gazdasági Versenyhivatal 60 millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Zrt.-t. A társaság az Internet Basic nevű mobilinternet-csomagját hirdette úgy, hogy a vevők nem tudhatták, a kedvező ár csak rövid, két hónapos periódusra szól. A GVH szerint emiatt a fogyasztók fele akkora kiadásra számíthatott, mint amit hosszú távon, közel kétéves periódusban ténylegesen fizetniük kell. (D. Z.)

Indul a cukorgyártás
Ma kezdi a cukorrépa feldolgozását a kaposvári cukorgyár, az egyetlen még üzemelő magyarországi feldolgozóüzem. A tervek szerint a Magyar Cukor Zrt. gyárában 120 ezer tonna cukor készül majd, amelyből 105 ezer tonna belföldön értékesíthető. Ez a honi fogyasztás harmadát fedezi. (D. Z.)

Lefaragtak a görögök
A görög költségvetési hiány éves összehasonlításban 32 százalékkal csökkent január– augusztus között, az ütem elmarad attól a 39,5 százalékos mértéktől, amely a 2010-es cél eléréséhez szükséges lenne – közölte a görög pénzügyminisztérium tegnap. A központi költségvetési hiány 14,49 milliárd euró volt az idei első nyolc hónapban az egy évvel korábbi 21,38 milliárd euró után. (MTI)

Pestről utalt Joav Blum
Sajnálja Puss Mihályné, Pornóapáti korábbi, elhunyt polgármesterének lánya, hogy félreérthetően nyilatkoztak édesapjáról. Szerinte nem igaz, hogy Joav Blum aktatáskából fizette volna ki a hírekben szereplő major értékét az akkoriban polgármesterként dolgozó édesapjának. Elmondta, a szerződést egy pesti ügyvédi irodában írták alá, s a befektető az önkormányzat számlájára utalta a hétmillió forintot. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.