Röviden

MN
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalai kimaradt
Szalai Ádám kimaradt a magyar labdarúgó-válogatott Stockholmba utazó keretéből, így a Mainz légiósa – aki a Bundesliga múlt hét végi fordulójában győztes gólt szerzett a Wolfsburg ellen idegenben – biztosan nem lép pályára a svédek elleni holnapi Európa-bajnoki selejtezőn. (MN)

Hárman döntősök
A címvédő Marosi Ádám, valamint Kasza Róbert és Németh Róbert bejutott a holnapi döntőbe a csengtui öttusa-világbajnokság hagyományos férfiversenyének selejtezőjéből, az egyéni induló Tibolya Péter viszont kiesett. (MN)

Harmadik, negyedik
Pars Krisztián 76,96 méteres eredménnyel harmadik lett a zágrábi nemzetközi atlétikai viadalon, a kalapácsvető-sorozat utolsó állomásán, s a szombathelyi dobó ezzel a negyedik helyen zárta a Hammer Throw Challenge-et. (MTI)

Sidi Péter: vb-ezüst
A müncheni sportlövő-világbajnokságon olimpiai számokban begyűjtött arany- és ezüstérme után a már londoni ötkarikás kvótával rendelkező Sidi Péter a franciaországi Avonban zajló számszeríjász-vb-n is kiválóan kezdett: tegnap a match kategória 10 méteres számában a második helyen zárt. (MN)

Fodor megsérült
Az olimpiai ezüstérmes Fodor Zoltán lovaglóizom-sérülése miatt nem vehet részt a jövő heti, moszkvai birkózó-vb-n. Az orosz fővárosban Fodor helyett Dajka Zsolt szerepel majd a 84 kg-os kategóriában. (MN)

Ocskay emlékére
Szombaton és vasárnap rendezik meg Székesfehérváron az ifj. Ocskay Gábor-emléktornát, amelyen a tavaly szívinfarktusban elhunyt jégkorongozó klubja mellett az osztrák Graz 99ers és a Vienna Capitals, valamint a szlovén Olimpija Ljubljana vesz részt. A Sapa Fehérvár AV19 változatlanul az osztrák bajnokságban szerepel, és a hét végi ellenfelek is ott játszanak. (MTI)

Janics Natasa segít
Janics Natasa háromszoros olimpiai és 18-szoros világbajnok kajakos utánpótlás-alapítványt hozott létre, amely azoknak a gyerekeknek kíván segíteni, akik nehéz helyzetük miatt sokszor az egyesületi tagdíjat sem tudják befizetni. A támogatásnál kiemelten kezelik a vidékieket. (MTI)

Amerikai szakasz
Az amerikai Tyler Farrar sikerét hozta a 65. Vuelta a Espana kerékpáros-körverseny ötödik szakasza. A Guadix és Lorca közötti 198,8 kilométeres etap végén Farrar sprintbefutóban a spanyol Koldo Fernandezt és a brit Mark Cavendisht előzte meg. Az összetettben továbbra is a belga Philippe Gilbert vezet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.