Röviden

MTI
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szandzsáki feszültség
Miloje Miletics szerb vezérkari főnök szerint a mozlimok lakta szandzsákban tapasztalható feszültség nem veszélyezteti Szerbia biztonsági helyzetét. Közben a bosnyák nemzeti tanács – amelyet a belgrádi kisebbségi minisztérium nem ismer el – megfigyelők küldését kérte Catherine Ashtontól, az EU külügyminiszterétől. (S. I.)

Stiglitz ellenzi a megszorításokat

Nem a költségvetési megszorítás jelenti a megoldást a gazdasági válságra – mondta tegnap Joseph Stiglitz a budapesti Közép-Európai Egyetemen. A Nobel-díjas közgazdász szerint a költségvetési nadrágszíjhúzás csak a pénzügyi piacnak kedvez, azoknak, akik miatt a válság kialakult. – A piaci szereplők rövidlátók, csak a hiányról beszélnek ahelyett, hogy azt néznék, mire költik a pénzüket az államok – jelentette ki a professzor. (MTI)

Baloldali össztűz
Franciaország romákkal szembeni politikáját ostorozta tegnap az Európai Parlament több képviselője Strasbourgban. Számos politikai csoport, a szocialisták, a liberálisok, a zöldek és a kommunisták az ülésen határozattervezeteket terjesztettek elő, amelyekben elítélnék a romániai és bulgáriai cigányok kitoloncolását. A néppárti frakció nevében felszólaló Járóka Lívia (Fidesz) sajnálkozását fejezte ki, hogy a romakérdést a pártok egymás elleni fegyverként igyekeznek felhasználni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.