Röviden

MTI
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HOPPart sikere Finnországban
Telt ház előtt mutatkozott be Halálkemény című előadásával a HOPPart társulat Finnországban a 11. Lainsuojattomat nemzetközi színházi fesztiválon, amely először fogadott vendéget Magyarországról. A nyugat-finnországi Poriban két alkalommal bemutatott előadás arra a kérdésre keresi a választ, hogy milyen legyen a modern kor hőse, egyáltalán szükségünk van-e még hősökre. A fiatal művészekből álló HOPPart vendégszereplését a Balassi Intézet koordinálásával működő Helsinki Magyar Kulturális és Tudományos Központ tette lehetővé. (MTI)

Rippl-Rónai Szolnokon
Csütörtöktől november 7-ig látható a Magyar Nemzeti Galéria és a Damjanich János Múzeum közös Rippl-Rónai József kiállítása a Szolnoki Galériában. A galéria őszi kiállítására több mint félszáz remekmű, a festő egész munkásságát felölelő és reprezentáló olaj- és pasztellkép, akvarell, valamint tusrajz érkezik a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményéből. A kiállítást Plesznivy Edit művészettörténész rendezte. (T. G.)

Mahler-ünnep a fesztiválzenekarral
Idén is megrendezi a Mahler-ünnepet a Budapesti Fesztiválzenekar és a Művészetek Palotája; a csütörtökön induló programsorozat idei vendégegyüttese az Északnémet Rádió Szimfonikus Zenekara lesz, Jörg Widmann klarinétművész-zeneszerzővel és Christiane Oelze énekesnővel. (MTI)

Jótékonysági műtárgyaukció
Szeptember 11-én 15 órától a Belvedere Szalon, Galéria és Aukciósházban (Bp. V., Szent István tér 12.) ázsiai műtárgyak aukcióját rendezik meg. Az árverésen a Zelnik-gyűjteményből származó tárgyak kerülnek kalapács alá, amelynek bevételéből az ELTE Délkelet-Ázsia tanszékét, valamint a fiatal, tehetséges, keletkutató magyar diákok Zelnik István-ösztöndíját támogatják. (P. Sz. E.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.