Röviden

MN
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszok ellen
Tegnap a férfi negyeddöntőket rendezték a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon. A magyar válogatott csoportelsőként egyből a legjobb négybe jutott, ezért számára az volt az Olaszország–Németország összecsapás tétje, ki lesz az ellenfele csütörtökön. Mint kiderült, a 6-2-re nyertes olaszok. A másik negyeddöntőben a szerbek 6-5-re verték Montenegrót, így holnap a horvátokkal találkoznak. (MN)

Hiába fellebbeztek
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elutasította a Liteksz Lovecs fellebbezését, s helybenhagyta az elsőfokú fegyelmi ítéletet, amely tizenötezer eurós pénzbüntetéssel sújtotta a Debrecent Máté Péter jogosulatlan Európa Liga-szereplése miatt. (MTI)

Hokis nyitány
A Vasas 2-1-re kikapott a Dunaújváros otthonában a magyar– román közös jégkorong-bajnokság 2010/11-es idényének tegnapi nyitó mérkőzésén. Eredmények: Dunaújváros– Vasas 2-1, HSC Csíkszereda– Steaua Bucuresti 5-3, FTC-Orangeways–Miskolc 5-3, Sapa Fehérvár AV19–Újpest 5-1. (MTI)

Két kieső
A második napon érdekelt mindkét magyar, a kötöttfogású Dajka Zsolt és Deák Bárdos Mihály is kiesett a moszkvai birkózó-világbajnokságon. A 84 kg-ban szereplő Dajkát a 32 között legyőző horvát Nenad Zugaj egészen az elődöntőig menetelt, ott azonban kikapott. A Deák Bárdost (120 kg) felülmúló török Európa-bajnok, Riza Kayaalp már rögtön következő meccsén, a nyolcaddöntőben vesztesen hagyta el a szőnyeget, ezzel megpecsételte a 35 éves miskolci birkózó sorsát. (MTI)

Asztúria hercegei
A nyári dél-afrikai futball-világbajnokságon diadalmaskodott spanyol válogatott kapja idén az Asztúria Hercege-díjat. Az ibériai Nobel-díjként számon tartott elismerésért a világ- és Európa-bajnok együttes nagy fölénnyel előzte meg a spanyol Edurne Pasaban hegymászónőt és az etióp Haile Gebrselassie többszörös olimpiai és világbajnok hoszszútávfutót. (MTI)

Súlyos büntetés
Visszaléptette a viadal egyik estéjén alkoholt fogyasztott Andy Schlecket a Saxo-Bank csapat a spanyol országúti kerékpáros körversenytől, a Vuelta a Espanától. Bjarne Riis istállója az idei Tour de France második helyezettje mellett Stuart O’Gradyt is hasonlóan büntette, egyikük sem állt már rajthoz a tegnapi, tizedik szakaszon, amelyet a spanyol Imanol Erviti nyert. Összetettben az eddig második Joaquin Rodriguez vette át a vezetést a szintén spanyol Igor Antóntól. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.