Röviden

MTI
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menesztették Suchman Tamást
A kormány kijelölte az Országos Területfejlesztési Tanácsba delegált tagokat, kinevezte a regionális fejlesztési tanácsok tagjait, és visszahívta a Balatoni Fejlesztési Tanácsból Suchman Tamást, a Budapesti Agglomerációs Fejlesztési Tanácsból pedig Bóth Jánost. Az Országos Területfejlesztési Tanácsban az egyes tárcák államtitkárai rendelkeznek szavazati joggal. A regionális fejlesztési tanácsokba név szerint nevezett ki tagokat a kormány. (MTI)

Mégsem lesz orosz gabonaexportstop
Dimitrij Medvegyev orosz államfő hétfőn kijelentette: a gyenge termés miatt bevezetett gabonaexport-tilalmat feloldják, amint világossá válik, mennyi gabona termett. Vlagyimir Putyin kormányfő szeptember 2-án, a kormány elnökségi ülésén még azt mondta: a tilalom feloldásáról csakis a jövő évi aratás eredményének ismeretében lehet szó. (MTI)

Egymilliós büntetés a Raiffeisennek
A fogyasztók tájékoztatásának elmulasztása miatt egymillió forint pénzbírságot szabott ki a Raiffeisen Bank Zrt.-re a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A vizsgálatot a Generali Providencia Biztosító Zrt.-nél és a banknál folytatta le a felügyelet. Egy ügyfél hitelfedezeti életbiztosítást kötött egy biztosítóval. Ennek ügyintézése kapcsán a banknak is lett volna tájékoztatási feladata, de nem teljesítette. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.