Röviden

MTI
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tragikus év
Tetemes hiánnyal, a tervezett 8,9 milliárd forint helyett 149 milliárddal zárta a tavalyi évet az Egészségbiztosítási Alap, főként a bevételek elmaradása miatt – derült ki a zárszámadási törvényjavaslatból, melyet tegnap tárgyalt a parlament egészségügyi bizottsága. Mikola István, a bizottság fideszes elnöke úgy vélte: a tavalyi év tragikus volt az egészségügy számára, nemcsak a válság, a konvergenciaprogram miatt is. (Z. N.)

Indul a Zuschlag-per
A Szegedi Ítélőtábla január 11-től hét egymást követő munkanapon tárgyalja a Zuschlag János volt szocialista politikus és több egykori párttársa nevével fémjelzett büntetőper másodfokú eljárását – értesült lapunk ügyvédi forrásokból. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványa szerint az első fokon megállapítottnál súlyosabb büntetést érdemlő Zuschlagot és több bűntársát pályázati pénzek bűnszervezetben történő elcsalásáért és más cselekményekért nem jogerősen márciusban ítélték letöltendő börtönbüntetésre. (S. P.)

Kormányzati arrierexpó

Szeptember 18-án rendezi meg a kormány „RE-Generáció” néven az első kormányzati karrierexpót. A kormányszóvivő elmondta, a Millenáris Teátrumban rendezendő eseményen bemutatják a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, amellyel 2010–2011-ben 300 diplomás fiatal szerezhet tapasztalatot az EU országaiban, a szakterületének megfelelő kormányzati szerveknél. Az expó nem állásbörze, hanem kerekasztal- és konferenciabeszélgetések
helyszíne. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.