Röviden

Munkatársunktól
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezúttal csupán benzin drágul
Bruttó 3 forinttal emeli a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. holnap, a gázolaj ára nem változik. A Mol egy hete a benzin árát 4 forinttal, míg a gázolajét 3 forinttal emelte. A mostani emeléssel a benzin átlagára 339 forintra nő, a gázolajé 324 forint marad. Az autósok 10–30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (MTI)

Fordulat Libanonban
A libanoni miniszterelnök szerint hiba volt Szíriát gyanúsítani édesapja, a korábbi kormányfő 2005-ös meggyilkolásával. Száad Hariri az Asz-sark al-Auszat szaúdi lapnak nyilatkozva azt mondta: az ENSZ égisze alatt zajló vizsgálatot hamis tanúvallomások vezették félre. Rafik Hariri korábbi kormányfővel egy gépkocsiba rejtett pokolgép végzett Bejrútban, és hívei évekig a szomszéd arab országot vádolták a támadással. (MN)

Növekvő veszteségek Afganisztánban
Elérte az 500-at az Afganisztánban idén meggyilkolt külföldi katonák száma, míg tavaly egész évben összesen 521 fegyverest veszítettek a nemzetközi erők, így valószínűleg az idei lesz eddig a legvéresebb év az intervenció 2001-es kezdete óta. Csak péntek óta az afganisztáni nemzetközi erők legalább öt újabb tagját ölték meg, köztük az első grúz katonát. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.