Röviden

MTI
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Peter Carey ismét Booker-jelölt
Az ausztrál Peter Carey legújabb könyvét is jelölték a világ egyik legrangosabb irodalmi elismerésének számító Booker-díjra. Carey már kétszer átvehette ezt az elismerést. A mostani jelöltek között van Damon Galgut dél-afrikai szerző, a brit Howard Jacobson, Emma Donoghue, Andrea Levy és Tom McCarthy egy-egy könyve. A döntést október 12-én hozzák nyilvánosságra. (MTI)

Hét író esélyes a Rotary-díjra
Dávidházi Péter, Ferencz Győző, Garaczi László, Juhász Ferenc, Szilasi László, Tandori Dezső, Vörös István egy-egy, az elmúlt évben megjelent művét nominálták a 2010-es Rotary irodalmi díjra. A vers-, drá-ma-, esszékötetek és regények közül szeptember végén már csak három marad versenyben. A legjobbnak ítélt műért járó elismerést október második hetében adják át. (MTI)

Ma adják át a pécsi udásközpontot
Befejeződött tegnap a mintegy egymillió könyvtári dokumentum – húsz polc-folyókilométernyi anyag – költöztetése az Európa kulturális fővárosa program egyik nagyberuházásaként épült Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontba, amelyet ma adnak át Pécsett. A mintegy 4,6 milliárd forintból, uniós támogatással épült központ Pécs és a régió információs igényét szolgálja majd, de alkalmas lesz közösségi, kulturális és szabadidős programok befogadására is. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.