Röviden

MN
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelölt
Havas
Horváth Csaba szocialista főpolgármester-jelölt ismét kamerák előtt lobogtatta óriási, hétmilliárdos sárga csekkjét, amelyen többek között ez áll a közlemény rovatban: „Tartozás a Budapestieknek…” Helyesen írni nem könnyű, de fővárost vezetni sem egyszerű.

Sportorvos ellen indult büntetőeljárás
Érvénytelen sportorvosi igazolások miatt nyomoz a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, miután feljelentést tett az Országos Sportegészségügyi Intézet. A szervezet szerint a megyében több hamisgyanús sportorvosi engedélyt adtak ki sportolóknak. Hetvenkilenc rendbeli okirat-hamisítás megalapozott gyanújával hallgattak ki tegnap a nyomozók egy Nyíregyházán praktizáló orvost. (MN)

Karvalyok élnek Pécs belvárosában
Pécs külterületei után már a baranyai megyeszékhely belvárosában is fészkelnek karvalyok. Az alig galambnagyságú ragadozó madárnak az utóbbi évtizedekben a fővárosban már jelentős állománya alakult ki . A hazánkban védett madár eszmei értéke ötvenezer forint. (MTI)

Frontálisan ütköztek
Nyolcan sérültek meg – köztük hárman súlyosan, öten könynyebben – tegnap reggel a 4-es főúton Törökszentmiklós közelében, amikor összeütközött egy kisbusz és egy teherautó. A Szolnok felől Debrecen felé haladó kisbusz 31 éves román vezetője a járművel előzésbe kezdett és összeütközött a szemből érkező, román rendszámú nyerges vontatóval. (MTI)

Szuperszámítógépet építenek a franciák
A világ egyik legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépének megépítését határozta el Franciaország. A Bull informatikai csoport a 49 százalékban állami tulajdonban lévő Genci szervezettel karöltve fejleszti ki a gépet, amely várhatóan 2011-re készül el. Teljesítménye 2,2 petaflops lesz, azaz másodpercenként 2200 billió lebegőpontos művelet tud majd végrehajtani. (MTI)

Kőfalnak csapódott a török katamarán
Kétszer is parti kőfalnak csapódott tegnap egy török felségjelű, zömében brit turistákat szállító katamarán a görög Kos sziget kikötőjében. A törökországi Didimből érkező kéttestű hajó 213 utasa közül 25-en sérültek meg, amikor a jármű megpróbált kikötni a szigeten. Feltehetőleg motorhiba okozta a balesetet. Öt turistának súlyos az állapota. (MTI)

TF-esték
Szervátiusz Tibor szobrászművész lesz a vendége a TF-esték pénteki, 18 órakor kezdődő rendezvényének. A művészt többek között Duray Miklós és Döbrentei Kornél köszönti. Helyszín: TF-aula, Budapest XII., Alkotás u. 44. (MN)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 6, 19, 25, 26, 28, 31, 34. Második sorsolás: 3, 7, 9, 19, 20, 21, 28. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.