Röviden

MN
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

MSZP-s gyanúsított
Bűnpártolással gyanúsította meg a Debreceni Nyomozó Ügyészség Tóth Józsefet – értesült a Dehir.hu. A volt szocialista országgyűlési képviselő, Polgár polgármestere a nyomozók szerint még 2005-ben, a megyei közgyűlés alelnökeként elmulasztotta értesíteni a hatóságokat az M3-as Kht.-nál tapasztalt szabálytalanságokról. Az MSZP-s politikust azért csak most hallgatták meg gyanúsítottként, mert az előző Országgyűlés tagjaként védte a mentelmi joga. (MN)

Babamentő inkubátorok
Mától újabb budapesti kórháznál lesz babamentő inkubátor. – A készüléket a Péterfy Sándor Utcai Kórház-rendelőintézet bejáratánál helyezték el – nyilatkozta Radoszáv Miklós, a Fővárosi Módszertani Gyermekvédelmi Szakszolgálat általános igazgatóhelyettese. Így azok az anyák, szülők, akik nem tudnak vagy nem akarnak újszülöttjükről gondoskodni, a baba inkubátorba helyezésével a gyermek titkos örökbefogadásához adják hozzájárulásukat. Az elmúlt két évben hazánkban nyolc kisbabát hagytak inkubátorokban. (MTI)

Jutalmak után jönnek a szerződések

Feljelentéskiegészítéssel kapcsolatos iratokat postázott a siófoki ügyészségnek a Dél-dunántúli Regionális Vízmű Zrt. (DRV) pazarló gazdálkodása miatt tegnap Léhmann György ügyvéd. A jogi képviselő azt kéri az ügyészségtől, hogy a nyomozást terjessze ki a cég külsős szerződéseinek vizsgálatára is, műszaki és árszakértő bevonásával. Az ügyvéd a közelmúltban azért tett feljelentést, mert álláspontja szerint a DRV-nél korábban kifizetett vezetői prémiumok, jutalmak törvénysértők, a távozó vezérigazgatónak az elmúlt évek során kifizetett két végkielégítése pedig felveti a csalás gyanúját. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.