Röviden

MTI
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikamentes államigazgatás
Újra meg kell teremteni a jó államot, a demokratikus közjót szolgáló közigazgatást, ez a közigazgatási tárca legfőbb feladata – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Külügyminisztérium képviselet-vezetői értekezletén. Csak a minőség lehet a kritérium az államigazgatásban, ahol nincs helye napi politikai szempontoknak – jelezte. Pintér Sándor belügyminiszter a közbiztonság helyzete kapcsán ugyanitt kiemelte a kisebb értékre elkövetett, tulajdon elleni cselekmények súlyosabb büntetésének szükségességét. (MTI)

Feljelentés
Feljelentette Zagyva György Gyulát a Hetek két újságírója, akiket állításuk szerint a jobbikos képviselő a Magyar Sziget nevű rendezvényen társával megfenyegetett. A lap ügyvédje a Jobbik politikusa mentelmi jogának felfüggesztését is kérte – írta az Index. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője Németh Sándornak, a Hetek alapító-főszerkesztőjének az ügyben Orbán Viktorhoz írt levelére úgy reagált: elfogadhatatlan, ha bárki törvényen felül vagy kívül helyezi magát, s a kormány mindent megtett, s meg is tesz a bűnüldöző szervekbe, az igazságszolgáltatásba vetett bizalom erősítéséért. (V. A.)

Alkotmánybíróságra megy az MSZP
Az MSZP a hét végén megtámadja az Alkotmánybíróságon a már elfogadott, a közszolgálati médiumokról szóló törvényt – közölte Lendvai Ildikó volt pártelnök tegnap az ATV-ben. A médiát érintő elfogadott törvényekről azt mondta, „ez leginkább a közszolgálati médiumok függetlenségét gyilkolja halálra, mert az irányító testületekben teljesen egyoldalú kormánytöbbséget biztosít, kilenc évre bebetonozza az embereket”. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.