Röviden

MTI
2010. 09. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új választást akar a szerb ellenzék
Belgrád. Előre hozott választásokat követelt tegnap a Szerb Haladó Párt (SNS) Koszovó miatt. Elhibázott volt a szerb külpolitika – jelentette ki Tomiszlav Nikolics, az SNS elnöke, miután az ENSZ Közgyűlése olyan határozatot fogadott el, amelyben Belgrád az ellenzék szerint burkoltan lemond a Koszovóért folytatandó további küzdelemről. Közben a liberális szerb Danasz napilap szerint elképzelhető, hogy Borisz Tadics államfő leváltja Vuk Jeremicset, mert a külügyminiszter keményebb álláspontot képviselt volna az ENSZ-ben. (MTI)

Orosz gyásznap
Moszkva. Az észak-oszétiai Vlagyikavkazban csütörtökön történt terrorcselekmény halálos áldozatainak száma tegnapra 18-ra emelkedett, és több mint 158-an megsebesültek – közölte a helyi egészségügyi minisztérium. Három gyanúsítottat már őrizetbe vettek, de az akciót vállalta a magát a Kaukázus emírjének nevező Doku Umarov is. Tegnap gyásznapot tartottak Észak-Oszétiában. (MTI)

Cseh javaslat
Prága. Egy cseh parlamenti képviselő törvénytervezete szerint a közlekedési szabálysértést elkövetők büntetését ezentúl nem konkrét összegben, hanem az illető havi jövedelmének bizonyos százalékában állapítanák meg. Az agresszív, gazdag autósokkal szemben Finnországban és Svájcban
ez már működik. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.