Röviden

MN
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Makovecz-alkotást avatnak Zalaváron
Szalai Annamária, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke avatja fel szeptember 11-én Zalaváron Makovecz Imre millenniumi emlékművét. A zalaegerszegi Várszigetet a megye kulturális-turisztikai központjává szeretnék fejleszteni, ennek egyik lépéseként készült el Makovecz Imre munkája. Az avatásával egybekötve a Szent Adorján családi napot hagyományteremtő szándékkal szervezik meg. (MN)

Főúri üvegtárgyak kerültek elő Pápán
A pápai Esterházy-kastély egykori szervizkészletéből származó üvegtárgyakat ajándékozott nemrég egy Pápán élő idős hölgy a városnak. Az Esterházy grófok címerével ellátott szervizkészlet darabjai között gyümölcsös- és fagylaltoskelyhek, konyakos-, boros- és pezsgőspoharak találhatók. Kálosi Ildikó, az Iparművészeti Múzeum üveggyűjteményének kurátora szakvéleménye szerint a tárgyak kétségbevonhatatlanul az Esterházy családhoz köthetők. (MTI)

Továbbépülhet a pátyi templom
Folytatódhat a pátyi Szent Imre-templom építése, miután a Székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal hétmillió forintos kölcsönt adott e célra. Így már ősszel megvalósulhat a templom udvar felőli, belső ívének teljes burkolása. A Pátyi Önkormányzat képviselő-testülete egy összközműves külterületi ingatlan adományozásával segíti a továbbépítést. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.