Röviden

MTI
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nézőpont
Csibra
A francia kormány romákat érintő intézkedései miatt a gall termékek bojkottjára szólította fel híveit az egyik romániai cigány szervezet. Vélhetőleg nem küldenék őket haza, ha eddig vásárolni jártak volna az üzletekbe.

Életfogytiglan a gyilkosnak
Jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla tegnap azt a 23 éves kalocsai férfit, aki 2009 áprilisában több késszúrással megölte barátnőjét. A férfi megpróbálta levágni a lány fejét, a hátára késsel horogkeresztet rajzolt, majd a holttestet egy náci szimbólumot ábrázoló zászlóval takarta le. A férfi feltételesen legkorábban harminc év múlva szabadulhat. (MTI)

Kenderültetvény Hevesben
Öt-hat millió forint értékű marihuána előállítására alkalmas indiaikender-ültetvényre bukkantak a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Felsőtárkány határában. A két „kertészt” előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. További öt embert gyanúsítanak kábítószerrel való visszaéléssel, ők szabadlábon védekezhetnek. (MTI)

Cserkészek Afrika tetején
Hat magyar cserkész jutott fel az afrikai kontinens legmagasabb csúcsára, az 5895 méter magas Kilimandzsáróra. A csúcstámadásra két csoportban indultak, az egyenként háromfős csoportok mindössze 4 nap különbséggel érték el az ormot. A cserkészek Teleki Sámuel magyar kutató emlékére – aki a Kilimandzsáró hóhatárát a világon elsőként érte el – emléktáblát helyeztek el és avattak fel. (MTI)

Végzetes munka Akasztón
Munka közben meghalt egy akasztói pincében dolgozó férfi hétfőn. A 36 éves áldozat egy hordóhoz támasztott létrával esett el, koponyasérülés okozta a halálát. Az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen. (MTI)

Havazott Ausztriában
Az augusztus havazással búcsúzott Ausztriában, az Alpokban helyenként félméteres hó is esett. Egy túrázó a hófúvásban életét vesztette. Tirolban helyenként 40-50 centiméteres hó hullott, az utak egy része csak hólánccal volt járható. Havazott a Magyarországhoz közelebb fekvő Schneeberg és Rax hegycsúcsokon is, de a közúti közlekedést nem akadályozta a csapadék. (MTI)

Olasz gombászhalál
Legkevesebb tizennyolcan haltak meg erdei gombászat közben Olaszország északi részén a hegyekben augusztusban. Az áldozatokkal elővigyázatlanságuk végzett: nem törődtek eléggé a nehéz terepviszonyokkal, és többnyire szakadékokba zuhantak, vagy meredek lejtőn lelték halálukat. A balesetek gyakran éjjel történtek, mert a megszállott gombászok legtöbbször sötétben, titokban portyáznak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.