Röviden

MN
2010. 09. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alkotmánybíróság előtt a Liga-kérvény
Alkotmánybírósághoz fordult a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány „államosításának” megszüntetése érdekében a Liga Szakszervezetek. A konföderáció a helyzet tisztázása érdekében kezdeményezte az MNÜA alapítói értekezletének összehívását, amelynek résztvevői a hat szakszervezeti konföderáció és a kormány delegáltja. (MN)

Szekeres Imre mulasztott
A Honvédelmi Minisztérium szerint Szekeres Imre akkori tárcavezető mulasztott a savlekötő helyett lúgos folyadékkal megitatott kismama ügyében, mivel nem tartotta be a vizsgálat elrendelésének határidejét, s így az osztályvezető orvos felelősségének megállapítása nem volt lehetséges. (MTI)

Tőkés és Lomnici együtt ajánlja
Budapesti nyilatkozatként ajánlja a világ figyelmébe az emberi méltóság védelmében kibocsátott kommünikéjét Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke és Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke. Arra hívják fel a népek és országok vezetőit, hogy álljanak
ki a szóban forgó ügyért.
A felhívást időszerűvé teszik Lomnici szerint a romák elleni támadások, a magyarverések, a szlovákiai nyelvtörvény ügye, az antiszemita cselekedetek, a Korán-égetés. Tőkés kijelentette, mindent elkövet azért, hogy a nyilatkozatot ismertté tegye az Európai Parlamentben. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.