Röviden

Makrai Sonja
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerfilmek a CineFesten
Kocsis Ágnes, Pál Adrienn és Groó Diana Vespa című filmje is versenyben van a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál fődíjáért. A szeptember 10–19. közötti CineFesten összesen tizennégy film versenyez, az említettek mellett az Oscar-díjas független film, a Precious és a Velencében a legjobb rendezés díját elnyert iráni alkotás, a Nők férfiak nélkül, amelyben Tóth Orsi is szerepelt. (M. S.)

Új vezető a Berlini Filharmonikusoknál

Martin Hofmann kapta meg a Berlini Filharmonikusok intendánsi posztját. Hofmann a fiatal közönséget kívánja megnyerni, de tervei között szerepel a berlini filmfesztivállal való együttműködés is. (MTI)

Ma adják át az Aracs-díjat
Ma a szabadkai városháza dísztermében adják át a rangos vajdasági magyar kulturális kitüntetést, az Aracs-díjakat. Aracs–Főnix-díjjal ismerik el Sára Sándor Kossuth-díjas operatőr, filmrendező életművét; a díjazók szerint Sára munkásságával erősíti a hitet, hogy megújulhat a magyar anyanyelv egysége. (MTI)

Magyarországon az Orient expressz

Vasárnap a Venice–Simplon– Orient expressz 12.30 és 15 óra között a Magyar Vasúttörténeti Parkban pihen, mielőtt továbbindulna keleti útjára.
A vonatot ez idő alatt mindenki megtekintheti. (M. S.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.