Röviden

MTI
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mantra
Szöghy
Műsorvezető lesz az ATV-ben Kuncze Gábor, aki közölte, mantrázókat nem hív meg beszélgetőpartnernek. A mantra szanszkrit kifejezés, szó szerinti jelentése: a gondolkodás eszköze. Kínában az „igaz szavak” jelentést tulajdonítják neki. Megértjük, hogy az ATV stúdiójából száműzik.

Háborús bombák a Városligetben
Több második világháborús bombát találtak tegnap Budapesten, a városligeti műjégpálya építkezésén. A tűzszerészek megkezdték a harci eszközök hatástalanítását. (MTI)

Orosz erdőtüzek
Ismét erdőtüzek lobbantak fel Oroszországban, ahol a múlt hónapban több mint ötvenen haltak meg a lángok között – adta hírül az ITAR-TASZSZ. Az újabb, déli területeket elérő csapásnak eddig öt halálos áldozata van. (Sz. K.)

Lezárult a pedofilper
Egy lisszaboni bíróság bűnösnek találta tegnap Portugália eddigi legnagyobb pedofilperének mind a hét vádlottját. A hat férfit és egy nőt 5–18 év közötti börtönre ítélték. Bebizonyosodott, hogy a 230 éve működő Casa Pia árvaházban kiskorúakat erőszakoltak meg. A vádlottak között van egy ismert tévés, két orvos és egy korábbi diplomata. A bűnügyet az Expresso című újság tárta fel még 2002-ben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.