Röviden

MN
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind a négyen
Mind a négy magyar induló – Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Tóth Adrienn és Pataki Viktória is – ott lehet a kínai öttusa-világbajnokság hagyományos női versenyének szombati döntőjében. Pénteken a férfiak fináléját rendezik, többek között a címvédő Marosi Ádámmal, valamint Kasza Róberttel és Németh Róberttel a mezőnyben. A magyarok mellett az olaszok, a csehek, a litvánok és a dél-koreaiak lesznek ott a legjobbak között teljes csapattal. (MTI)

Nyert a Győr
A női kézilabda NB I-ben: Szekszárd–Győr 21-42. (MTI)

Tokiói tatamin
Tizenöten képviselik a magyar színeket a jövő heti, az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó tokiói cselgáncs-világbajnokságon, amelyen minden nemzet két versenyzőt indíthat súlycsoportonként. Az idei bécsi Eb-n egyaránt ezüstérmes Csernoviczki Éva (48 kg) és Bor Barna (+100) sérülés miatt nem szerepelhet. Mészáros Anett (70) és Joó Abigél (78) regnáló Európa-bajnokként lép tatamira, a tavaly vb-2. előbbi ráadásul világranglista-vezető kategóriájában. (F. T.)

Avatás Dorogon
Vasárnap ünnepélyesen felavatják Dorogon a Buzánszky Jenő Stadiont, s átadják azt a műfüves kispályát, amelyet az Aranycsapat játékosának tiszteletére építettek. (MTI)

Foci és színház
Szombaton a Szusza Ferenc Stadionban a Bánka Kristóf Alapítvány és a Színészárvákért Alapítvány közös szervezésében 18 órától az Újpest öregfiúk- csapata, többek között Kovács Zoltánnal, Véber Györggyel, Urbán Flóriánnal, Kozma Istvánnal, a sok más kiváló művész mellett Eperjes Károllyal, Rudolf Péterrel és Besenczi Árpáddal felálló színészválogatottal játszik focimeccset. Ezután 20 órától a József Attila-díjas Egressy Zoltán Sóska, sült krumpli című darabját élvezhetik a nézők a stadionban felállított színpadon. (MN)

Hushovd szakasza
A norvég Thor Hushovd nyerte a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körverseny hatodik szakaszát. Az összetettben továbbra is a belga Philippe Gilbert vezet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.