Röviden

MTI
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiesett a címvédő
A címvédő Spanyolország 92-89-re kikapott Szerbiától a törökországi férfi kosárlabda-vb negyeddöntőjében, a mindent eldöntő triplát Teodoszics szerezte három másodperccel a vége előtt. (MTI)

Gyengélkedő Bácsi
A kötöttfogású 74 kg-ban éremvárományosnak tartott Bácsi Péter rögtön első meccsén vereséget szenvedett a moszkvai birkózó-vb-n és kiesett, így a fogásnem magyarjai érem nélkül maradtak. (MTI)

Világbajnok Vanek
Vanek Margit nyerte Szalay Szandra előtt a hét végi triatlon-vb-sorozat budapesti döntőjének betétversenyeként 1 km úszásból és 2,5 km futásból álló aquatlon-világbajnokságot.
A felnőtt férfiaknál Fecskovics Attila 3. lett. (MTI)

Érdekes csaták
Női kézilabda NB I, 2. forduló: Győr–Dunaújváros 32-28, Siófok–Alcoa 29-32, Érd–Vác 26-33, Veszprém–FTC 34-37, Újbuda–Szekszárd 32-27, Békéscsaba–Debrecen 21-22. (MTI)

Nincs súlyosbítás
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) motorsport-világtanácsa tegnapi, párizsi ülésén úgy döntött, hogy nem súlyosbítja a Forma–1-es Ferrari istálló büntetését (százezer dolláros pénzbírság), amit azért szabtak ki az olaszokra, mert a júliusi Német Nagydíjon a korábban betiltott csapatutasítást alkalmazták. (MTI)

Húsz F–1-es futam
A Nemzetközi Automobil-szövetség az Indiai Nagydíj októberi bevonásával, a többi megtartásával jövőre már húsz Forma– 1-es futamot rendez, 12 csapattal. A Magyar Nagydíj időpontja július 31. (MTI)

Atom Antón
A spanyol Igor Antón nyerte a 65. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny tegnapi, 11. szakaszát, s az összetettben is átvette a vezetést. (MTI)

Pljuscsenko-kérvény
Eltiltásának törlését és amatőr versenyzési jogának visszaadását kérvényezi Jevgenyij Pljuscsenko orosz műkorcsolyázó, aki szeretne elindulni a 2014-es téli olimpián, Szocsiban. A nemzetközi szövetség (ISU) azért büntette meg az olimpiai és világbajnok sportolót, mert a márciusi, torinói vb-részvételt sérülés miatt lemondta, majd engedély nélkül indult pénzdíjas viadalokon. (MTI)

Sokan pattogtattak
Idén 600 csapat 2000 fővel vett részt a 18. alkalommal rendezett streetballsorozat helyszínein. A zsákolóverseny győztese és a rajongói klubba jelentkezők egyike elutazhat október 4-én Londonba, a Los Angeles Lakers–Minnesota Timberwolves bemutatómérkőzésre. A fesztivál jövő szombaton a Városligetben zárul. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.