Röviden

MTI
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holland gyanú
A holland hatóságok terrorizmus gyanúja miatt elrendelték két, az Egyesült Államokból Amszterdamba érkezett jemeni férfi letartóztatását. A két férfit azzal gyanúsítják, hogy terrorcselekményre szőttek összeesküvést. Hivatalos vádemelés a következő napokban várható ellenük – közölte egy ügyészségi szóvivő a sajtóval Amszterdamban. (MTI)

Bizakodás Irakban
Az iraki erők képesek szavatolni az ország biztonságát – jelentette ki Núri al-Máliki iraki miniszterelnök egy tegnapi televíziós beszédében az amerikai csapatok harci küldetésének utolsó napján. „Minden iraki emlékezetében élni fog ez a nap: Irak ma visszanyerte szuverenitását és függetlenségét – hangsúlyozta Máliki. – Az amerikai csapatok kivonásával kapcsolatunk az Egyesült Államokkal új szakaszba lépett: immár két egyenlő ország áll szemben egymással.” (MTI)

Jön a lengyel bankadó
Lengyelország a bankadó bevezetését tervezi a költségvetési hiány mérséklése céljából – jelentette be a lengyel miniszterelnök kedden. Donald Tusk hangsúlyozta, hogy az intézkedés nem jelent majd nagy terhet a hitelezőnek. A miniszterelnök azt ígérte, hogy két héten belül nyilvánosságra hozzák a részleteket. Donald Tusk arról is beszélt, hogy idén legalább három százalékkal nő a lengyel bruttó hazai termék. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.