Sidi érmeiből profitálnának a sportlövők

Munkatársunktól
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország legrégebbi koronglövőlőtere Budapest szívében, a Margit-sziget északi csücskében található, ahol tegnap lövész- és fegyverbemutatóval egybekötve „újraavatták” az 1952-ben épített, s negyven év után rekonstrukción átesett, parkosított és kifestett létesítményt. A Honvéd Bólyai SE birodalma unikumnak mondható itthon, amikor a többi szakág versenyzői a lőterek folyamatos bezárásai miatt igencsak mostoha körülmények között készülnek. Amint azonban a Magyar Sportlövő-szövetség sajtótájékoztatóján Krzyzewsky Miklós elnök elmondta, remélik, hogy a müncheni vb eredményei ráirányítják a figyelmet a sportágra, és megkapják a támogatást arra, hogy egy munkalőteret hozhassanak létre. A mátyásföldi létesítmény alkalmas lenne erre, de a felújításhoz, illetve egy 8-10 lőállásos, fedett, 50 méteres lőtér kialakításához mintegy 300 millió forintra lenne szükség. Versenyzőink Münchenben kétségkívül igazolták, hogy érdemes a sportágba invesztálni: Sidi Péter a 104 ország 2600 sportolóját felvonultató vb-n arany- és ezüstérmet, valamint egy 4. helyet is szerzett olimpiai számokban, s valamennyi sportágat tekintve övé lett az első magyar londoni kvóta. A válogatott 17 olimpiai pontja közül egymaga tizenötöt szállított.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.